Sunday, May 1, 2011

pengalaman bekerja??seronok x??

salam hari pekerja kepada semua pekerja2 di seluruh malaysia!! :))


tanggal 1 Mei merupakan hari yang penuh kegembiraan buat semua pekerja2 kerana pada tarikh ini semua pekerja2 akan bercuti..yeayyy!!!jadi,,hujung minggu ni jgn lupa gunakan utk berehat dan meluangkan masa bersama keluarga ea..


cakap pasal keje..urmm..satu ketika dulu aku pernah menjadi seorang pekerja..nk tw aku kerja ape??cbe teka....hehehehe..ok la..aku pernah bekerja sebagai seorang guru tadika..waaa!!jumpe budak2 je tiap2 hari..and tak lupa jugak,,jumpe mak2 n ayah2 budak2 sekali..hehe..aku kerja kt tadika GENIUS AULAD selama 5 bulan..dari lepas spm smpi la bulan 5..sampai la aku dpt hdiah hari guru..hehe..cawangan mne??biarlah rahsie..^__^


tadika ni boley dikatakan agak famous di selangor sebab tadika ni kira setaraf dgn smart reader kids..tadika ni pernah masuk tv3 gk..istimewanya tadika ni ialah penggunaan bahasa inggeris sebagai bahasa pengantaraan..so,,teacher2 pon kne la speak in english :)) then,,tadika ni juga seimbangkan dunia dan akhirat..di genius aulad,,kanak2 seawal 4 tahun suda diajar dan didedahkan dgn surah2 lazim,,bacaan dlm solat,,bacaan doa dan juga amali solat..aku rse bertuah dapat kerja kt tadika tu wlupon selama 5 bulan je..mcm2 yg aku belajar kt ctu n mcm2 ilmu yg aku dapat curahkan..huhu..lagi2 klu ayat2 quran yg aku ajar n dorg hafal,,i'Allah pahala yg berterusan aku akn dapat..


soalan: apekah kenangan manis anda bekerja di genius aulad?? ;)
jawapan: kenangan yg aku x boley lupa semasa kt situ ialah.....

ade seorang student lelaki yg berumor 4 tahon sayang sgt2 kt aku..terharunye!!! :D budak ni tak kn masuk tadika selagi tak nampak muka aku kt pagar..nnt klu tak nampak muke aku,,t dy cakap dgn mak dy yg dy demam la..tak sehat la..waaa budk 4 tahun pon pndai bg alasan :P hehe..sampaikn masa aku nk berhenti keje pon,,mak dy cakap nnt xtw la dy nk g sekolah ke tak coz nnt da tak nmpk muke aku..hehe


klu nk tw bes ke tak tadika ni,,jom kte layan gmbr ni..gmbr2 ni aku google n kebetulan jumpe gambar student2 yg pernah aku ajar :))
ni gmbr student sesi petang
haa..ni abang luna steadler datang tadika n buat pertandingan mewarna utk student2 n cikgu2
aku pemenang kategori cikgu ^___^
si kecik comel ni berumor 3 tahun x silap aku
comey kn?? :))
kita tgok bakat dy dlm mewarna
hehe..comel je budak2 kaler
cikgu2 pon smgt warna :)
ni sesi pagi plak
kanak2 mewarna dibantu oleh abang luna..hehe
antara pemenang pertandingan mewarna sesi pagi
besarnye hadiah yg diorang dapat..hehe

duta genius aulad ialah raihan..mse aku kerja situ pernah la sekali raihan datang n kongsi cerita nabi2 dekt kanak2 comey kt tadika ni..excited aku dengar..n ni kire 1st tym la aku dpt jumpe penyanyi nasyid..hehe..utk dapatkan maklumat lanjut mengenai tadik ni,,boleh klik kt cni-GENIUS AULAD
kesimpulannye,,pengalaman bekerja aku kt genius aulad memang SERONOK n BEST!! :))

No comments: