Monday, May 16, 2011

hari ke2 bekerja

salam..fuhhhh..rindu sgt aku kt blog ni..lme da x updte..hrtu nk update tp blogger wt hal..then,,aku plak kne pergi kerja..hari ni merupakan hari ke2 aku bekerja part time..hehe..sebab pe keje part time??sebab short sem sgt membosankan and aku nk dapat experience lebih..so far so good..hari ke2 kerja sgt seronok!!tak tipu maaa..haha
aku kerja kt kedai komputer kt kuantan..sape org kuantan??taw tak megamall kt mane??or tw tak IT center kuantan kt mne??haa..aku kerja kt IT center kt belakang megamall..kt kedai Supreme Computer Services..bak kata bos aku la..kt kedai ni macam2 ade..haha..ade jual aksesori computer or laptop,,laptop,,printer,,jual projektor and kedai ni wt services repair laptop..means nk format laptop ke,,repair pape yg rosak ke..

alhamdulillah..bos cina aku ni baik orgnye!!boleh bwk berunding and sporting..susa nk dpt boss mcm ni..hehe..hari jumaat aku pergi cuba nasib and cari kerja..dengan muka tak malu,,aku pon masuk je ke semua kedai and tanya ade kerja kosong tak..haha..aku masuk 1 kedai komputer kt malay town and kebetulan bos ade kt ctu..pas dia interview aku and membe aku,,dia kate boleh start kerja hari sabtu..seronok!!so,,hari ni hari ahad and 2nd day aku kerja..yeahhhh..memang la aku tak bape pandai dlm bab2 laptop or computer ni en..selalunye lelaki lagi expert..tap byk pengalaman and byk benda baru aku dapat..tak pasal2,,dalam seminggu lagi aku pon boleh expert pasal computer..cewahhh!!

ni kire pengalaman bekerja aku yg ke2 lepas aku kerja jadi cikgu tadika kt genius aulad..kebetulan hari ni da masuk 16hb..mesti aku dapat hadiah hari guru klu aku kerja cikgu tadika..haha :P itu je la yg dapat aku cerita malam2 camni..aku kne out cepat2..nk sambung wt assignment plak..hehe..gudnite to all!assalamualaikum :)) thanks for reading :D

p/s:tempat kerja aku memang bes!!sape2 nak kerja part time,,bley la try tanya bos aku..haha

5 comments:

Malek Ku said...

awalnya kerja...duk dulu..nanti ada kerja kosong aku nak masuk gak....huhu...dekat je megamall tu

~aku dan die~ said...

haha..boley2!!jom la join..rasanye dorg tengah cari org lg..hehe..dorg ade byk cawangan..kt ecm and kp pon ade ;)

Kakzakie said...

Baguslah kerja sementara daripada membuang masa. Duit boleh guna bila sambung belajar balik....

~aku dan die~ said...

hehe..btol2..dpt experience lbey :))

asmaniusen daughter:) said...

ada lg tak keje kosong agk2...nk cri pengalaman lahhh...tgh cuti lama nih..hehehehe:)