Saturday, April 30, 2011

kawen muda??

assalamualaikum..nek..ow nekk..cucu datang ni.. :)
spe yg datang malam2 cmni..haishhh..kacau je nenek nk tdo..

haha..k2..takde kaitan pon statement kt atas td dgn tajuk..haha..hrni lengkaplah kt rumah aku 1 family..selalunye mesti ade je yang kurang..hrni adik aku yg form4 balek dari asrama..so semua ade la..7 orang adik beradik+parents aku=9 orang..alhamdulillah..masih diberikan kesempatan untuk diriku ini berkumpul bersama2 keluarga tercinta :))

nak dipendekkan cerita,,td aku n family aku dok borak2 after maghrib..then adik aku yg darjah 5 telah menceritakan sesuatu yg aku kire menarik..ceritanya bermula begini..

adik aku:
"haa..sume nk dengar cerita x..pagi td ida pergi la skolah..pstu kn ade cikgu yg selalu jaga pintu sekolah tu tye..eh..tu sape??pastu ida pon jawab la..tu ayah saya..knape cikgu??pastu kn cikgu tu ckp,,eh ayah kamu ke??muka mcm umo org 20 lebih je.."

abah:
"haaa...ape2??spe cakap mcmtu??ulang balik"(abah da gelak2 da tym ni..ala2 da perasan la..hahaha)

aku:
"uwekkkk..nk muntah ni..ida,,asal ko cte tym ni..depan mama abah plak tu''(aku wt muke..konfem abah da perasan..haha)

mama yang kebetulan ade kt ctu n da tw cerita ni sebb ida da cerita dulu kt mama segera menyampuk:
''pastu kan bah,,ade kawan cikgu ida tu plak cakap,,klu tgok isterinya,,lagi muda..cm budk remaja.."(mama cerita coz mama nk bgtw yg ade orang puji mama muda..haha :P)

dipendekkan cerita,,
mama abah ni selalu la perasan mude n org selalu je cakap muke macam org baru kawen..padahal anak da 7 berderet..hahaha..tp senanye,,aku pon x nafikan yg parents aku ni mude..my mom umo 42 tahun n my dad umo 44 tahun..alahmudlilllah mama abah dikurniakan wajah yg awet muda(urm..ape resepi??share sket ;) )abang aku yg sulong umo 22 tahun..mude la kan??hehe..ade org siap tye mak aku lg yg adik aku yg bongsu ni anak sulong ke??haha..tu anak bongsu la mkck oii~
 abah yg berkopiah putih bju gold..sebelah abah ialah my bro..
dis is my mom :))
then klu tym da nk raya,,mama slalu cari kain kt jalan tar kl..t ktorg sume yg girls(aku,,mama,,adik aku form4,,adik aku drjh5) ni ikut la mama cari kain ela..asl smpi ctu je,,t org ckp kt mak aku,,ni spe??ank ke??x cye nye..macam kakak je..aiyaaa..unty,,kami ank2 mama lorh..bukn adik..hahaha..gtu la selalunye..klu g raya uma sedara pon,,t org cakap,,anak ngn mak lbey kurg je..mak tetap mude..huhu..beruntungnye kalau mude selalu..hehe

senanye senang je klu nk jd cm my mom n my dad..resepinya ialah KAWEN AWAL!!hahaha..ni btol la..x tpu..my mom kawen umo 20 tahun..after stpm..n lg 1,,jgn membantah ckp mak klu mak suruh kawen awal..hahaha..tp aku nk kawen awal boley x??haha..opppsss!!mama da bg warning..kakak x boley kawen awal mcm mama..hbeskn bljr dlu..then cri duit sndri cept2..haha..ok..jgn melawan ckp mama..mama x bg kawen awal..haha..baik mak!!menurut perintah..k la..pnjg plak cte aku mlm ni..da2..nk stop..nk tdo..bye2..selamat malam sume :))

"YA ALLAH..jadikanlah diriku hamba yg taat kepadaMu,,jadikanlah diriku anak yang solehah yang selalu menjaga hati kedua ibu bapaku dan jadikanlah diriku seorang wanita dan isteri yang solehah''  AMINN..

p/s:aku x nk kawen lg..nk berkhidmat kt mama abah dlu selagi ade peluang..klu kawen umo 20,,t dpt mnje2 ngn mama abah 20 tahun je..selebihnye da kne tggl dgn husband..so,,klu kawen lmbt sket,,bleyla mnje2 ngn mama abah lme2 sket kn??^____^ sayangilah kedua ibu bapa anda selagi ada waktu..







4 comments:

The Traveller said...

ehem2..hehe ape salah nyer kalo kawen awal sopek..haha

~aku dan die~ said...

hahah..ape nk buat..mak eden x kasi la..mak eden pesan,,belajar rajin2,,keje bagos2,,t jgn mintak duit kt suami je..hahaha :P

Imran Mohd Zawawi said...

seng bochah arek nikah pulak...haha

~aku dan die~ said...

em:sopo ngomong aku bocah cilik??hahaha..aku wes gedi la..wes keneng kawen! ;P