Friday, May 13, 2011

lagu time kita kecik2 dulu

malam and assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


termenung malam2 camni,,aku nk cite pasal lagu yang aku pernah nyanyi time kecik2 dulu..hehe..masa aku kecik2 dulu,,aku suka ikut abang aku main dengan kawan2 dia..main dengan budak boy2..haha..gatal tak aku time kecik2..time main dengan abang and kawan2 dia,,aku xde la nyanyi lagu budak2 or nyanyi lagu girl2..huhu..malu kot..dorg boy2..so dorg main kereta tamiya la,,main baling2 tin,,main bola sepak depan rumah jiran..semua tu aku pernah main..haha.


kalau dalam rumah,,bosan2 aku ajak adik boy and adik girl aku main lat tali lat tali tamplung,,mak minah balik kg,,beranak dlm tong,,bla3(korg sambung sndri la)..haha..korg pernah main tak??tipuuuu kalau tak pernah main..haha..pastu main injit2 semut,,sape sakit naik atas..ni pun mesti pernah kn..
lagi,,main ape eh..ha..main ni..polis2,,one tu jaga,,polis mati pencuri jaga..lagi,,aku nyanyi lagu ni..din3,,aladin..naik moto takde lesen..aishhh..entah ape yg aku nyanyi pon aku x sedar..haha..bese la..lagu budak tak matang :P


pastu kat tadika pulak..kt tadika aku jadi budak baik+pemalu..pheewitttt~~ :P haha..sebabnye,,kat tadika tu mak aku yg jadi cikgu aku..haha..mak aku mengajar kt tadika..so,,aku kena la behave..kt tadika plak,,nyanyi lagu 25 rasul..adam idris nuh hud soleh(smbung sndiri eh ;) )..kecik2 mak aku da hantar aku g tadika islam(tadika abim)..bagosnye..pastu aku nyanyi lagu bahtera nabi nuh,,lagu anak2 nabi ade 7 orang.,,nasyid doa naik kereta,,and lain2 lagi..hehe..
ni la gambar aku time tadika..ntah mne 1 ntah aku..aku pon tak taw =.='


sampai sekarang aku ingat lagi lagu2 ni..huhu..lagu2 tym kecik2 ni jugk yg kau ingat..entah pape ntah..haha..besnye jadi budak2..nk jadi budak2 balik boleh tak??huhu..agak2nye kan,,anak2/adik2 korg sekarang nyanyi lagu ape eh??

9 comments:

Shafika Syuhada Rosli said...

teringat time kecik2~~~ =p

~aku dan die~ said...

huhu..tw xpe..bes! :)

FIRDAUS HUSAIN said...

kenangan yg indah semasa budak2

fazae said...

:) zaman kanak2 paling best :D xder benda nak fikir :D heee main..main..main :D

~aku dan die~ said...

@muhammad firdaus:huhu..tp time besar pon ade kenangan terindah jugk kn?? ;)

@fazae:hahah..btol2..time kanak2,,main je kejenye!ble da besar,,kne pk keje,,study!!

MiZ Rayy said...

seronoook.. idop happy setiap ari kn2..

~aku dan die~ said...

hehe..budk2 kn..time tu pk main je..xde pk sedih pon..kalau nanges pon sebab gadoh or jatuh.. ^_^

shafmechy said...

hehe..lama dh x dgr lagu tu..

~aku dan die~ said...

haha..lagu2 tu time kita budak2..mesti da lame tak dengar..kalau nk dengar,,kne tggu anak2 kita nyanyi pulak la..hehe