Wednesday, May 11, 2011

nak pakai cincin kat jari manis :D

assalamaualaikum :))
alhamudlillah..besnye cuaca petang ni..dapat rasa tak nyaman?? ;)
petang2 camni pe kata kita buat senaman jari nak??hehe
eh2..ape kaitan tajuk dengan senaman jari??
kalau nk pakai cincin kena buat senaman jari dulu eh??
ke kena buat senaman jari before nikah??
hahaha..konpius2..fening pon ade..haha
ha..kalau nk taw pe jwpnnya,,jom kita try buat senaman jari ni dulu :))




1. tunjukkan telapak tangan anda..jari tengah ditekuk ke dalam seperti gmbr di atas..
2. 4 jari yg lain dipertemukan di hujungnya..
3. cuba buka ibu jari anda..boleh dibuka kan??
4. tutup ibu jari anda..kemudian buka jari telunjuk anda..boleh dibuka atau tidak??
5. tutup jari telunjuk anda..seterusnya,,buka jari kelingking anda pula..bagaimana??boleh buka atau tidak??
6. akhir sekali,,tutup jari kelingking anda dan buka jari manis anda..boleh atau tidak??


rahsia jari-jari anda:


ibu jari: mewakili orang tua..ibu jari boleh dibuka..ini bermaksod,,semua manusia pasti mengalami sakit dan mati suatu hari nanti..jadi,,ibu bapa kita akan meninggalkan kita satu hari nanti..


jari telunjuk: mewakili adik beradik..jari telunjuk juga boleh dibuka seperti ibu jari..mereka juga pasti mempunyai keluarga sendiri satu hari nanti..jadi mereka pasti akan meninggalkan kita..


jari kelingking: mewakili anak-anak..jari kelingking juga boleh dibuka..cepat atau lambat,,anak2 pasti akan meninggalkan kita..


jari manis: jari manis adalah tempat untuk kita menaruh cincin perkahwinan kita..dalam senaman jari ini,,jari manis tak boleh dibuka..kalau boleh pon,,tidak la seluas bukaan jari-jari yg lain..jari manis mewakili suami isteri..selama hidup,,anda dan pasangan anda akan terus melekat dan tak boleh berpisah antara satu sama lain..cinta suami isteri kekal abadi..insyaAllah :))

--------------------------------------------------------------------------------------------------
real love will stick together ever and forever
Thumbs reperesent parents,Second finger represent brother and sister
Centre finger represent own self, Fourth finger represent your partner
Last finger represent your children
--------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comments:

cik mok cik mei said...

salam ukhwah :)
sempat juga saya cuba . memang xleh bukak jari manis tu . hehe . insyaAllah mudah-an ia benar-2 belaka . thanks for sharing :)

~aku dan die~ said...

hehe..amiiin..bnde ni sekadar perumpamaan..i'Allah :))

Andapun Bisa said...

★★★★★_NICE-POST_I LIKE_IT★★★★★

|ö|andapun-bisa.blogspot.com|ö|