Friday, August 26, 2011

cepat la balik

salam to alls.
harini hari jumaat. penghulu segala hari. tak sangka harini da hari ke 26 kita berpuasa. cepatnye mase berlalu. ramadhan pon nk bye2 da.

harini rumah aku bakal dibingitkan oleh kebisingan adik-beradik aku yang terlampau dan melampau. haha. mane taknye,harini la Amim balik, An-an balik, and abang pon menyibok nk balik :P hahaha. semua nak balik beraya!hoho~

abang@Faizuddin is the only one abang yang aku ade. masih muda. umur 22 and still single. sentiasa tercari-cari member aku untuk dijadikan awek :P abang kate harini dia nak belanje KFC. orang ade gaji la katekan. lalala~kdg2 bertuah jugk ade abg mcm ko bang(*tang ni la aku baru ckp nk bertuah) haha.ye la.kecik2 dulu suka sgt buli aku. pemalas plak tu. asek suruh org masak je. telur goreng pon nk kena masakkan. lepas tu boleh plak paksa2. kalau aku tak buat,mula la baran@angin kuss2 datang. apeee daaa~ tapi naseb baik skrg da baek kan :P :P hahahaha.well,baru nak matang kot. lelaki kn lambat matang XD
An-an@Farhan ni adik lelaki bawah aku. umur 18 and skrg study kt UITM Penang kos elektrik.an-an kate malam nanti dia sampai rumah. tiket pukul 1 petang kot. seminggu lepas, awal-awal dia bagi msg kat aku cmni,"kak,an-an balik 26hb tw.ko jgn lupa masakkan tok an-an kek batik.aku nak". yela An-an oiii~ko memang manja+gedik :P mslhnye smpai harini kakak ko ni tak beli biskut marey lg. hehe. lupa nk cakap dgn abah la. takpe. harini abah cuti. t la date dgn abah beli biskut.huhu

nak cte pasal an-an ni memang tak habes. dgn dia la yg aku tak tahan tym kecik2 dlu. mse aku drjh-drjh dlu,aku pernah ckp dgn dia mcm ni,"an-an,slagi ko tak ubah perangai,slagi tu la aku tak suka ko.lbey bek ko ubah perangai cept!". agk melampau kn pe yg aku cakap. tu adalah ayat budak sekolah rendah yg tak berapa matang -.-' sesal dgn kata-kata tersebut. tp terlajak perahu boleh berundur,terlajak kata-kata badan binasa :P haha. tak boleh blah ade peribahasa.
time budak-budak,an-an la yang paling suka buat hal. haishhh.well,dlu aku tggl kt seksyen24,shah alam. then klu g skolah,mesti g jln kaki dgn an-an dlm 10 mnt cmtu r. then kalau emosi dia tak bagos(contoh mcm stokin hilang ke,takde mood ke n etc),mula la buat hal. mula-mula baik je depan mama dia g sekolah. then sampai tengah jalan,dia ckp,"an-an taknak g skolah!!!!". lepas tu plak, boleh dia campak beg kt aku and pergi lari entah mne-.-' aku yg blur and xtw nak cri an-an kt mne,trus la bwk beg an-an balik rumah smbil nanges. pstu mama tye," knape balik?an-an mne?asal tggl beg je?". aku pon ckp la an-an da lari ntah mne. hmpir tiap2 hri cmtu. nnt mama yg kena cri an-an area rumh flet and rumh teres kt ctu. da la tym tu aku pgws,so agk tkot la klu dtg lmbt g skolah. tp an-an plak buat hal. grrr~ 

tp skrg ni an-an da besar da. dlu mungkin gadoh2 n aku x suka perangai dia. tapi skrg,dia plak menggedik2+manja2 dgn aku. huhu. before ni dia sekolah teknik gombak,so mcm pernah la ade cinta monyet en. haha. leps tu,dgn gediknye dia,dia letak kepala ats peha aku then ckp, "kak,sedih kak. aku putus cinta do". hahah. rse lawak pon ade. then aku ckp dgn mama. mama ckp plak, "takpe an,bunga bukan sekuntum. boleh cri yang lain".erk!style jugk mama jwb!hahaha. mama takde la jenis sokong sgt anak-anak dia bercinta tym skolah,tp mama tak terlalu mengongkong smpai tak bg. mungkin takot nnt anak-anak akn memberontak. hurm..btol gk~ tu la serba sedikit cte an-an :)

Amim@Syamimi ni plak adik aku bawah an-an. umur 16 tahun and skrg still skolah la kn. huhu. owh lupa plak. minggu ni dia ade trial. trial SMA. wish u all the best! :) SMA ni ialah Sijil Menengah Agama yg wajib diambil oleh semua student form4 sekolah agama menengah under Jais. SMA ni kre exam besar mcm PMR and SPM gk la. tkot2~da nk hbes da kot trial dia. ye la. hrni nak balik da. huhu. psl dia ni takde hal sgt la.ok je. tak byk prob mcm dekt an-an. haha. tp kalau dia balik,aku buli dia. mesti suruh dia tlong buat pape. hahaha. bosan la aku buat pape sorang-sorang. mesti kena ade assistant. haha. so, i'm really2 sori sebab suka ajak ko buat keje secare pakse. haha. psl amim xtw pe nk cte. klu nk byk cte,kne gadoh la. hahaha XD

mcm pnjg berjela plak entry aku kali ni. huhu. i'm happy having them in my family.ade jugk la yg lain2.mama, abah,e-e, idah,ojan. tp sume ni cte tym len plak k :) salam syg dri kakakmu yg suka membuli  korang cepat-cepat la balik eh. aku tak sabar nak makan kfc nih :P. lg1, aku nak korang cepat balik sebab mama ajak buat biskut cornflakes. tak bes la buat kalau takde pembantu yg rajin mcm korang.haha.

bak kte abg,IGTG. I Got To Go. hahaha.jap lg pukul 9 nak dating dgn abah. nak laksanakan one of my mission. enjoy reading! wasalam :)



2 comments:

alif haris said...

adek bongsu kau tu kt sambest ke weyh ??

~aku dan die~ said...

eh.x2.dia skolah sambbst :D