Friday, July 15, 2011

patut tak aku jual karipap time bulan ramadhan? :D

salam kepada semua yang sudi kunjung blog aku yang suam-suam kuku ni. suam-suam kuku sebab pemilik blog ni suam-suam and tak sempat nak update blog. hahaha. berbalik kepada soalan aku kat atas tadi,
patut tak aku jual karipap time bulan ramadhan ni?

ceritanya macam ni. sume dengar eh :)
petang semalam,aku duduk rehat2 dengan mak aku. sambil tu tangan busy bergerak buat karipap. saje petang-petang nak rasa karipap panas. tengah borak-borak,tiba-tiba keluar cerita nak jual karipap time bulan ramadhan ni. ye la. cuti aku kan lama(sampai raya je pun, takde la lama mana.kecoh betol =.=' ). tujuan nak jual kuih karipap sebab aku saja-saja nak jual. hahaha. nak buat bisnes la katakan. so nanti dapat duit. dapat belanja untuk raya! yeayyyyy! haha.

haaaa. ni karipap yang pernah aku masak.boleh baca dekat entry ni

lagipun,aku tak tau nak buat ape kat rumah ni. buat karipap pon kejap je and bahan-bahan nak buat karipap pun senang and jimat. biasa aku buat dekat rumah ni,1 kg tepung boleh hasilkan dalam 60 ketul karipap. see sikit je kan guna tepung! lepas tu aku nak jual 3 ketul seringgit. murah hati kan aku bagi 3 ketul seringgit :D kalau ikut standard bandar,dorang jual 1 kuih 40 sen or 50 sen. gle cekik darah!~ 60 ketul bahagi 3,dapat la rm20.haaaa. banyak tuh. haha

 then kalau jadi jual, aku nak jual dekat sekolah dekat dengan rumah aku. senang la nanti. tak payah susah2 aku cari tempat nak jual. pastu plak, parents kan balik sekolah ambik anak. nanti diorang mesti singgah gerai karipap aku. ahahahahah. angan-angan aku memang besar! mak aku pun sokong je idea aku. dia kata, kalau betul nak buat, jangan jual kuih karipap je. jual la dadih sekali ke. hehe. tapi jangan banyak2. ok mama! idea yg bernas. tapi tu la. masih dlm perancangan.
 pendapat korang, patot tak aku jual? HAHA



6 comments:

Imran Mohd Zawawi said...

untung laa cuti lama~~

~aku dan die~ said...

haha.baru start cuti bulan 7 maa.hang da kt uma ke?cepat gle~~~

gunners fc said...

wah,,,!!karipap kuih kegearan saya sangat...ni pun dah terliurrrrrr...jakg nak g cari karipap panas lah...;-)

~aku dan die~ said...

haha.silekn! :)

alif haris said...

wah wah karipap feveret aku bhai .. hahha ..

~aku dan die~ said...

@alif:alep2,meh r mkn.aku blnje :P