Friday, July 29, 2011

nak kawen awal jugak!!~

salam :))
mood aku harini nak kawen.
erk,bukan harini je mood nak kawen.
tiap2 hari mood nak kawen awal.
*gatal~*hahaha.
perasaan nak kawen awal makin membuak-buak bila makcik aku yang baru kawen tahun lepas(10/10/2010) da bersalin anak sulung.
comelnye baby dia!! :D
then,makin membuak2 bile salah seorang member U nak kawen awal.grrrr~
jelesnye.huhu
umor aku pon da 20 tahun.
nak jadi macam mama la.
mama kawen umor 20,kakak pon mesti boleh jugak kan ma kan kawen umor 20??
huhu.
tapi mama tak bagi.
mama cakap kakak kena ade degree dulu,baru boley kawen.
jangan jadi macam mama.
tak sempat nak masuk U sebab nenek suruh kawen.
kesian mama.
tapi takpe kan,abah baik ape :)
mama tak dapat sambung belajar,tapi terus dapat kerja kan??
murahnye rezeki mama.
sekarang pon,mama abah dapat sambung belajar kat UM tiap2 hari sabtu.besnye! :D
rezeki ade kat mane2 je kalau kite yakin.i'Allah.
tapi aku tetap nak doa moga hati parents aku terbuka nak bagi aku kawen awal and aku ditemukan dengan jodoh yang baik.
bila dia tengok bakal husband aku nanti cukup agamanya,cukup kewangannya,cukup segala2nya,mungkin parents aku akan bagi.
sape tau kan,Allah nak bukakan pintu hati parents aku.
mne tw mama abah kasi kawen masa 3rd year ke~~ ^^,
then, nanti ble da kawen, da takde la haram nak pegang tangan ke,nk dating ke,nk jumpe ke,nk lain2 la.
semua da halal.bes kan?? ^_^
hoho!
pernah aku bgtw sorang member laki aku ni yang aku nak kawen.
member ni asek same dengan aku dari aku sekolah rendah sampai la U.haha
then dia kata,"haaa sop!kawen la dgn Daos cepat.hahahaha.t aku ajak dak2 laki sambest datang main kompang kat uma ko.hahaha.konfem meriah."
haila~dak sekolah aku memang suke bahan org yg kawen awal.
kempunan nak mkn nasi minyak la tu.hahahaha
ape-ape pon,aku akan terus doa supaya ditemukan dengan jodoh yg baik.
doakan rezeki aku murah jugak eh.
kalau both berkemampuan,boleh la kawen yer dak??huhu

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Rabbul Fatihin
Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

.::doakan kami-owner of dis blog::.






6 comments:

iefa ujang said...

amboi!!!gatai merela.ahahaha...klu nk kawin jgn lupa jemput...

~aku dan die~ said...

@iefa ujang:gatal jp je~haha.tp better kawen untuk cegah drpd maksiat.btol x??huhu

alif haris said...

hahaha miang !

~aku dan die~ said...

alip!hahahaha.bukn miang la.aku ckp btol ni.dtg dri hati :D

SweetLikeWhat said...

semoga cepat bertemu jodoh.. :)

~aku dan die~ said...

@sweetLikeWhat:thanks byk2 doakan.sgt2 hargai.amiiinn! :)