Wednesday, June 15, 2011

semalam last day kerja

salam.cuaca di kuantan hari ni mendamaikan.walaupon da pukul 12 tghri,tapi cahaya matahari masih sejuk mata memandang dan tidak terik seperti hari kebiasannya.

*aku tengah merepek kt blog yang da lama aku tinggalkan*

sebenarnya nak cerita,semalam last day aku kerja.so,after this kerja aku is study,do the assignment and presentation and accomplish the final exam.yeahhh.semalam last kerja tapi rasa sedih sebab nak berhenti.time kerja ni la aku dapat banyak pengalaman yg aku tak dapat dalam kelas.then aku dapat kenal jugak dengan orang2 kuantan.at least sempat la kenal kak jian,kak fifi,shafiq,roy dan lain-lain.walaupon sebulan je kerja,tapi aku da dapat dengar bos cina bad mood,bos cina membebel asyik cakap-'saya ada satu tangan je,u all ada 10 tangan.tolonglah saya buat kerja'.hahaha.then time kerja jugak pernah rasa kena marah,pecahkan almari kaca,jumpa costumer jepun,filipina,korea,india, dan macam2 ragam lagi.ni je la gambar yang sempat aku amek time keje kat sini :D
 yang comel ni kak jian.tua setahon je dari aku :P


 haa.yang baju kemeja coklat pakai cermin mata tu bos aku.nama dia mr Choo
 ni kedai supreme jugak.tapi cawangan kt ecm.yang baju hitam tu nama fizi.asal aku promote ko??hahahaha.saja nak cari pasal :P
 makan2 dengan kak jian.last day kerja T_T
nampak tak ada perempuan cina pakai baju hijau tu??haa tu pon bos jugak.nama ms Chong.semalam dia belanja kotirang kfc.best!huhu

before berhenti kerja semalam,,mr Choo ajak kerja dengan dia lagi time pc fair dekat berjaya megamall 1-3/7/2011.hurm.akan dipertimbangkan.huhu.pape pon,,kena tanya mama dulu.kalau mama bagi,,on je!! :D

p/s:baru aku tau.cuaca yang mendung di kuantan rupa-rupanya menangisi pemergian salah seorang senior 2nd year biotech iium kuantan,bro Mohd Adhameruddin Omar yang lemas di sungai lembing,pahang.arwah seorang student yang sgt aktif dalam sciencess dan arc.moga roh arwah di tempatkan bersama orang2 yang beriman.aminnn

4 comments:

alif haris said...

yeke .. da nk masuk smbung s2dy blik ye ??

~aku dan die~ said...

alep:huhu.x la.aku tgh short sem kt kuantn ni.tp aku buat kerja part tym.memndgkn aku pye final exm da dekt,so aku nk berhnti kerja awl.mcm tu la :))

alif haris said...

oouh mcm tu .. btw gdluck for ur final .. aku pn ngh short sem .. hehe .. final bln 7 nnt huhu

~aku dan die~ said...

alep:owh.ye ke.kre same la ni.ok2.ptotla lapang je and lyn blog je.huhu