Sunday, June 19, 2011

PAK UDA MENINGGAL DUNIA

salam and selamat malam semua :)

kejap tadi aku g review blog orang. and ada satu berita yang mengejotkan aku.

 "PAK UDA MENINGGAL DUNIA"

pak uda @ nama sebenarnya Zami Ismail telah pergi meninggalkan dunia pada pukul 10.30 pagi tadi di institut jantung negara (IJN). beliau yang berumur 67 tahun sangat sinonim dengan paggilan 'pak Uda' dalam sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu. Al-Fatihah. arwah telah pon pergi meniggalkan dunia dan bertemu dengan Ilahi. moga roh arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.aminnnn. sape2 nak tau berita lanjut boleh baca kat sini

lately,tak tau kenapa aku asek dapat khabar berita orang meniggal dunia. baru-baru ni siapa ade bace berita pasal ade sorang budak uia meninggal dunia sebab mati lemas di sungai Lembing, Pahang pada 16/6/2011. 
 gambar kanan: arwah(Mohd Adhamerudin Omar)

walaupon arwah senior aku,boleh dikatakan jugak aku kenal arwah sebab dia orang kuat sciencess.then aku pernah join satu program dengan dia. kenal la jugak nama arwah and arwah sangat baik. alhamdulilah, niat dia nak tolong kawan dia yang lemas sangat2 suci. tapi, rezeki tak menyebelahi arwah dan kawannya. doakan moga arwah dan sahabatnya di tempatkan di kalangan orang2 beriman. amiiinnnn

sesungguhnya jodoh,rezki,ajal,maut itu di tangan Tuhan. mati itu pasti dan akhirat kekal abadi.

7 comments:

NARDtheNERD said...

innalillah..
semoga mereka ditempatkan dikalangan orang beriman...

~aku dan die~ said...

aminnnn :)

armouris said...

takziah dan al-Fatihah! info tentang serangan jantung di SIHAT SELALU - Bagaimana Serangan Jantung Terjadi

~aku dan die~ said...

@armouris:al-Fatihah

syieda said...

Al-Fatihah..

! syifa lovera said...

ajal & maut ditangan tuhan
al fatihah untuk diorang :')

~aku dan die~ said...

@syieda & !syifa: al-fatihah utk dorang.moga roh arwah tenang di sana :)