Monday, June 13, 2011

IEEP 2011, Kuliyyah Of Science

salam..

harini ptotnye ade kelas.tp kelas cancel sebab lecturer rkud kami iaitu dr ibrahim shogar suruh join dengar forum di main auditorium kuliyyah of science. tajuk forum tersebut ialah Islamic Enhancement Practices In The University Workplace(IEEP). actually,forum ni sebenarnye khusus utk staff2 uia,,tapi tak tau kenapa lecturer suruh pergi.huhu.speaker yg join forum tu ialah prof Dr Kamaruzaman Wan Su(Campus Director of IIUM Kuantan), Dr Abdurezak Abdullah Hashi(lecturer ungs aku), and Dr Mohamad Tariqur Rahman(nie aku tak kenal sape). forum ni bincang pasal bagaimana kita nak tingkatkan dan praktikkan Islam di tempat kerja??

aku pon takde la nak cerita detail mengenai forum ni cume aku nak share beberapa ayat yg aku rasa menarik dalam forum tadi.

your dress code is based on taqwa not on your baju kurung or anything else

don't die when you are jobless,,die when you are doing something

Islam is simple,,but don't make it simplify

p/s:kalau ade sape2 yg tak paham ayat2 kat atas ni..boley tanya aku utk tau meaning :)

2 comments:

nurfatiha blacky said...

your dress code is based on taqwa not on your baju kurung or anything else. nice :)

~aku dan die~ said...

fatiha,,btol2.terasa sgt ayat tu nice and semua org ptot jdikan iktibar :))