Saturday, June 4, 2011

aku tak suka ubat =.='

salam..

mcm biasa tiap2 hari aku pergi kerja..then kalau nk solat,,aku akan g solat kt KMC..KMC stands for Kuantan Medical Center..KMC ni terletak bersebelahan dgn tempat kerja aku..jadi,,tiap kali nk solat,,aku kena masuk hospital ni..masalahnya is aku tak suka bau hospital..owh!!!pening aku =.='
untuk pengetahuan semua,,aku ni tak boleh telan pil..pape pil yg korg sumbat dlm mulut aku,,konfem aku kluarkan balik..muntah!!!uwekkkkk3!!!adehhh..pe kena ntah tekak aku ni..ngada2 sgt..parents aku pon bising sebab tak makan pil..then kalau demam,,pkck daos aku pon bising..tapi nasib baik aku boleh telan panadol soluble..hahaha..mcm budk kecik je mkn panadol soluble..
kan best kalau ubat2 ni mcm gula2..konfem aku makan..tapi mslhnye,,tak boleh :((

i hate medicine!!thats why la aku rasa time sekolah dulu aku tak minat biology and aku pilih akaun..then masuk u plak aku jdi student kos mathematical sciences..i hate all abaout cells and i love number..hahahahah..jgn mara kalau ade org contradict dgn aku :P

lg1 hal,,aku tak suka bau hospital..kalau nk lawat org sakit kt hospital,,liatnye..huhu..aku tak suka bau ubat la..tak suka bau hospital skali..agak2nye la kan..mcm mne la aku kalau masuk hospital nanti..then mcm mne kalau aku sakit??mesti doktor bising suuruh aku mkn ubat..waaaaa TAKNAK!!!!jgn paksa aku..t aku muntahkn balik ubat tu baru tau..

jadi,,kepada doktor2 or pharmacist di luar sana yg baca post aku ni,,please!!!buatkan aku ubat yg boleh aku telan..hahaha..ubat cecair ke..tak kesah la..tapi jgn pahit sgt tau..nanti aku mati plak mkn ubat pahit2 :P lg1 persoalan aku..skrg umur aku 20 tahun..nanti mcm mana kalau aku mengandung eh??mesti kena byk mkn ubat kn??hahahha..tak nak!!!! ;)

6 comments:

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

dah tua pun takut ubat ke? Haha

~aku dan die~ said...

hahahah.haa tu la.da tue pon takot.bukan takot la.tapi tak suka.hahaha XD

The Traveller said...

haha..sopek2..ayat xleh blah.."nanti mcm mana kalau aku mengandung eh??" t makan jamu..lagi truk dari ubat..abesla ko..=P

~aku dan die~ said...

hahahaha.cehhhh.x gne pye pau.hahah.xpe2.aku da survey kt mak aku da.mak aku kte kalau jamu tu cecair.so tggl minum je.minum ubat cecair pye xpe.jgn mkn pil.x bley :P

wanie said...

KMC...my panel hospital

~aku dan die~ said...

wanie,,owh ye ke..huhu..slmt berkenalan :))