Tuesday, June 21, 2011

makan rm10 satu kepala

salam  :)

harini boleh dikatakan rumate outing sebab harini kami serumate makan bersama :D
plan asal nak makan dekat satay zul dekat dengan ecm,tapi satay zul tutup plak.aduhhh.kempunan satay la~
then plan pon bertukar.kitorang makan kat kedai steamboat.

kenyang2!!tak ingat plak restoran tu nama pe. restoran tu dekat malay town tak silap,dekat dengan ecm(east coast mall). yang menariknya hari isnin je dia buat offer satu kepala bayar rm10 and boleh makan ape2 je. makan je ape2 steamboat yang kita suka sekali dengan air green tea. tapi kalau tak nak air green tea,nak order air lain pon boleh :)  kuah yang dia sediakan adalah tomyam and sup.

TAPI kalau kita makan tak habes,kedai tu akan charge rm8 untuk pembaziran sebanyak 800gram.hahaha.kira rm1 untuk 100 gram la kan?? kesimpulannya kt cni,kalau datang makan kt kedai ni,jangan membazir. jangan tamak ambik banyak2, lepas tu membazir, tak makan, tak habiskan. mungkin kedai ni pon nak ajar kita jangan membazir jugak kot. bagos ape :D
 mak2 tengah masak steamboat :P
 akhirnya,siap jugak masakan mak2 tadi.nampak sedap! :D
 mak2@tukang masak gembira dengan hasil masakan yg telah dimasak :)
 owh.tak lupa kami anak2 sangat gembira dengan hidangan yang mak2 telah masak! :D
last sekali,mak2 berusaha habiskan makanan yang telah dimasak bagi mengelakkan pembaziran.anak2 da penat makan.hahahahha



p/s:jalan cerita untuk gambar2 tadi hanyalah dusta semata2.tak btol pon :P 

2 comments:

ken said...

steamboat is nice :)

~aku dan die~ said...

@ken:yup.absolutely! :D sedap! :)