Friday, April 29, 2011

lelaki curi kabel TNB hampir hangus

salam semua..sape da bce paper??hrni ade 1 tajuk dalam paper yg menarik minat aku utk bce..tajuknye ialah lelaki curi kabel TNB hampir hangus..hurm..npe boley jd cmni ea..cbe kte tgok gmbr ni dlu..ksian dia kn??
ok la..maklumat yang aku dapat drpd berita ni mengatakan yang seorang penagih dadah telah melecur sebanyak 40% di badan akibat terkena renjatan elektrik berkuasa 11,000 watt di kawasan Maran..high voltan tu..jgn main2..sebelum kejadian,,mangsa dikatakan telah mencuri di tempat yg sama dan ingin mencuri lg buat kali kedua secara berseorangan supaya dapat mencari duit utk membeli dadah..berita lanjut boley klik di berita harian online

moral of the story:
ingtlah semua..ape2yg kite lakukan,,mesti ade balasan..bak kte pepatah,,buat baik dibalas baik,,buat jahat dibalas jahat..then,,sepandai2 tupai melompat,,akhirnye jatuh ke tanah juga..even kdg2 kite x nmpk or x dapat balasan kite kt dunia,,balasan kt akhirat tetap menanti..wlupon mangsa kt atas mengalami melecur badan dan hampir hangus akibat perbuatan dirinya sendiri,,bersyukurlah kerana anda telah dpt balasan di dunia..tidak perlu dibalas di akhirat..balasan di akhirat pedih x terkata..
wallahua'lam..

4 comments:

kakchik@ella said...

moral of the stori .. len kali jgn mencuri. byk lgi benda baik lain boleh dibuat, kan.

~aku dan die~ said...

btol2..ble nafsu mengatasi akal,,beginilah jadinye..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

ishk...ishk...ishk..padan muka kau labu...buat keje tak pakai otak mcm tulah jadinya...

psstt...followers dah 116...no i suka tu...^__^

~aku dan die~ said...

@cik puan izan:btol2..tu la kesnnye..hehe..thanks cik puan izan coz byk suport blog ni..npe ske no tu??hehe..