Wednesday, March 16, 2011

DAJAL DAN NAK KELUAR??

"salam~ bcer nie. Semalam. perdapat 1 siaran di media menyatakan 
ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa
bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya.

> kpd semua yg
bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati
sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurut
para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik
ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan
solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain. Amanah! Wallahualam. KITA YANG
MENENTUKAN DIRI KITA Jgn skip utk bace ni. Sebarkan kalau sayang pada
islam.

> BAHAYANYA KARTUN POKEMON dan BINATANG2 yang ade
dalamnya. POKEMON bermaksud saya yahudi,> PIKACHU bermaksud jadilah
seorang yahudi. CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemahnauzubilla. . h) .

> jadi. tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua.
sumer org yg ade bobba messenger (ym), tolong jangan add org yg id die
macam ni: bobba die cuba nak murtadkan org
Islam. tolong forwardkan mesej ni kepada sumer org Islam!(kalau rase
sayang ngan org Islam la. kalau tak sayang, x payah forward!)
jngan smbong n bongkak..skrng korng gembra larh. tnggu balasan dkat
kubur."




saudara2 seislam saya,sedarlah bahwa dunia ni hanya sementara..n sudah pasti dunia ini bakal menghadapi kehancuran..kehancuran yg kte semua pasti ia akn berlaku cuma x tahu ble akn berlaku..

note yg saya letak di ats td saya copy dri grup skolah saya di fb..ade mmbe post pd tarikh hrni as peringatan..erm..saya pon x psti kesahihan crite di ats..sama ade btol atau x,,itu bukn perbincgn di sni..

yg saya nk tekankn kt cni is tujuan kte hidup di dunia..jgn nnt ble da berlaku gempa bumi di tempt sndri o berlaku musibah,,bru kte nk insaf..bru kte nk sedar yg sume ni ptnde dri ALLAH..ptnde dri ALLAH yg ALLAH murka dgn manusia zmn sekrg yg dah byk leka..

jgn biarkn dri kte dgn sikap sudah terhantuk bru terngadah..

SEDAR LAH wahai saudar2ku..wlu mcm mne pon,,kte sbgi umat islam perlu sedar keadaan dunia skrg..semakin lama dunia semakin tua..

saya pon,,still ade wt salah..x penh lari dri melakukan ksilapan..tp,, pe 
kte kte try perbaiki dri..jgn biarkn dri kte lalai dgn kehidupan dunia..saudar2 ku seislam,,mrilah kte perbaiki dri..buang yg keruh,,ambil yg jernih..sblm berundur,,mrilah kte beristighfar kpd ALLAH sbyk 3 kli ats sgle dosa2 yg telh kte lakukan..wallahu'alam..

3 comments:

nureenina said...

mntak share ek~

~aku dan die~ said...

ea..boley je :)

Sekamar Rindu said...

salam.....

singgah folo ur blog.....**64