Saturday, November 19, 2011

Terseliuh


 Salam semua. Tetinbe harini aku rasa nak update blog yang bersawang ni. Memang lame sgt tak updated sebab sibuk yang terlampau. For this week je ade 3 exam mid sem,1 assignment and 1 quiz. Sampai masa cuti raya haji haritu pon aku dok bawak balek 4 subjek tap tak tau la brape buku kan skali dgn slide,note,buku teks, buku latihan math, and bla3.

Bak kata madam akaun aku, “macam ni la baru student”. Huhu. Macam aku ni baru masuk u je sampai madam cakap camtu. Tapi memang aku ngaku la. 1st sem 2nd year rse macam ya Allah,penatnye. Tak sama mcm mse 1st year dlu. Mungkin dgn subjek yang lagi berat and lg banyak kena buat research,discussion, and etc. Walau ape pun, aku student and aku kena  buat yg terbaik for my study J

Untuk releasekan tension study yang ntah pape, aku join program inter batch sciencess. Aku ingat nak join volleyball,tapi nnt mesti grup volley tak ckup org and at the same time grup netball pon msti tak ckup org. so aku kne korbankan volleyball aku and join netball. Inter batch buat satu hari je( ahad,20/11/11).

Aku takde la reti sgt main netball. Tak hebat n tau gitu2 je la sebab aku tak suke rule netball. Haha. Then pagi tadi ktorg baru nak training sebab before ni ktorg sgt busy dgn exam.player yg dpt join pg td ade 7 org je.ade lg 3 org tak dpt dtg sebab ade hal. so by hook or by crook aku kne men jugk untuk semua game. Ktorg buat friendly match dgn dk bio 2nd year(tak ingat dk biotech or biomed). Ntah mcm mne kaki aku mcm tak stabil, jatuh dan terseliuh. Adoila. Efek petang semlm join ummatic run( da gune kaki byk sgt)and b4 lwn dgn dk bio 2nd year,ktorg lwn dgn dk bio 4th year.

Masa jatuh tu tak de la sakit sgt.still boleh jalan lg. and after g klinik pon aku still ok. Tapi ble da lame2,aiyooooooooooo,ammmmmmmaaaaaaaaaaa, tolonggggggggggggg!!!!!! Gua mau nanges la!!!!!!! Start pukul 12 tu da start sakit da. Sampai aku nak bagi kaki aku ni kebas je.bia tak rasa sakit. La ni pon tgh sakit tapi kena tahan je la.nak buat mcm mne kan. Bak kte sorg mmber aku ni, sakit ni kifarah J
Bila da sakit tu, jalan pon mle la slow2,turun tangga pon turunkan kaki satu-satu dulu, jalan tergedek-gedek, terseret-seret, kalau sakit tahan je la. Bila aku realise blek pasal sakit ni mse aku turun tangga, aku pikir mcm mne la org da tua yg sakit kaki tu turun tangga.sian diorang. Macam mane la arwah nenek aku dulu sakit kaki. Mesti sakit kan. Aku ni baru terseliuh kat buku lali da sakit macam nak gila.

Then,mase aku solat pon aku solat duduk.kaki melunjur ke depan sebab aku tak larat nak berdiri and kalau sebelah kaki je tampung satu badan memang tak tertampung la.silap hari bulan,2-2 kaki aku terseliuh. Lepas solat uh,aku terpikir macam mana la perasaan orang yang xde kaki( maksod aku kudung) boleh teruskan live dorang. kesian dorang. Ye la.aku bg contoh mse solat,bile kita solat dalam jemaah,semua org berdiri and kita ni yg tak mampu berdiri,kita solat duduk. Kita lagi rendah drpd org lain and dlm hati kita ckp,untungnye diorang ade kaki boleh berdiri.

And aku pon rasa malu sebab before ni aku ade kaki tapi tak jaga dgn baik. Ble da kena tarik nikmat, baru la aku rasa ape yg org lain rasa and baru perasan salah satu nikmat da kena tarik. Hurm L benda ni buat aku fikir lebih mendalam perasaan org lain yg aku tak dpt rasa. At the same time, aku bersyukur nikmat yg Allah tarik ni hanya sementara sebab Allah nak  bg peringatan dekat aku. I still have my kaki cuma tak boleh bergerak and sakit buat smntara wktu je.
ubat yg doktor bagi

Tapi still sedih sebab esok tak dapat main. doktor cakap tak boleh main lg. tggu 1-2 hari lg. Sian diorang yang lain sebab da kurang satu player for tomorrow. Jgn risau! Aku tetap bagi sokongan esok! :D aku tetap datang sport complex untuk support CTS BATCH 101. Tapi kena ade transport la. Sport complex uh jauh ceruk dalam hutan sanaaaa. Haha. K la semua. Doakan kaki aku cepat sembuh k. thanks 4 d’ doa. Salam and enjoy ur day~          


4 comments:

Ichsan Afriadi said...

Cepat sembuh kakinya :)

Abg Stalker said...

sakit tu penghapus dosa2 kecil.Allah sygkn kamu. :)semoga kaki cpt elok k.klu x elok lg,berurut la cara tradisional.

Lieyly ︱ Alia said...

sabar oke..moga cepat sembuh...

~aku dan die~ said...

thanks semua.doakan ye!alhamdulillah da makin baik :D