Thursday, January 31, 2013

berbaking dikala cuti sem

hye3! long time no see. huhu. sehat semua?  rasanya da 4 bulan da x update blog ni. saje nk memencilkan diri. cewahhh! haha. btol ke bahasa aku ni? lama sgt da x belajar bm :p selama 4 bulan aku x update blog, selama tu jugaklah aku da habes 1 sem kt uia. huhu. kejapppppp jeeee rasanya. dari 10/1 hrtu aku da start cuti tp sekarang baru sempat nk update.

tahun 2013 ni, aku nk jd lg matang. tulis dlm blog pn kena matang. btol x? hehe. 4/2 ni da start da sem baru aku, iaitu sem 6! bgossss. ade lg 2 sem nk habeskn sisa hidup kt kuantan. hahaha. aku nk crite ape yg aku buat kt rumah sepnjg cuti sem ni. owh ye! nk tw x?aku byk hbeskn duit abah aku tok beli bhn2 bakery. hahahahaha. 1st shopping pergi pasaraya Hero yg dekt dgn rumah habes dlm RM100++. beli brg2 bakery aku je pon. x masuk benda lain. hahaha

2 nd shopping pergi tesco habes dlm RM200++. haaaa ni ade lah campur bhn2 rumah sket. tp sket je ponnnn. still byk bhn2 msk memasak+bakery aku. hahaha. xpe. abah kata, 'janji nk masak n dduk rumah diam2. abah balik tinggal mkn je'. ok la tu kan :D

 last shopping aku before aku masuk sem baru ni ialah shopping dekat kedai bakeri Bagus kt Sek13,Shah Alam. 1st time pergi n besss gle! sape2 suka buat kek+kuih, rajin2 lah pergi sini sebab berbaloi+murah2. aku pergi sabtu baru ni, time ade promotion untuk raya cina n bila ambik brg2 kt situ, total harga RM100 je!!!!! aku beli non stick pan 3 in 1 hrge RM28, beli choc chip, bekas muffin, serbuk koko, cream cheese, n mcm2 lg lah. dalam hati aku menyesal x ambik lg byk brg. hahahah. eh memg murah gila. cuba compared klu cream cheese philadelphia 250g kt supemarket RM12.50 tp kt kedai Bagus, harga RM7.50 je.haaaa. nmpk x beza?? :D so lepas ni aku tauu da nak ajak abah beli brg kek kt mne. hihi

cuti ni aku ade lah try dlm 4-5 resepi, ada yg memuaskan, ade yg x memuaskan. hehe. biasalah,sume 1st tym kn :) nnt aku share resepi eh. antara resepi yg aku cuba buat ialah spagetti carbonara, ais krim goreng, kek coklat aiskrim strawberi, red velvet cake, choc cheese cake, pizza n muffin. nk try resepi lain tp kne pergi  beli brg dekt kedai Bagus lg. haha. so resepi update nnt,layan gmbr dlu ok ;)

 pizzzaaaaaa sendiri. berseni kan *.*
 choc cake+cheese
 potong sebab nak buat korang jelessss :p
 muffin choc ni aku buat sebb adik aku nk bawak pergi skolah sempena birthday dia
 ni red velvet cake :) 1st tume try. hehe. aku buat sempena birthday adik aku. ni buat mkn2 kt rumah. selalunya org letak cream cheese kt bhgian tgh2 tu, tp aku letak choc. hahaha. sedap je! :P
ni yg memang aku mengidam gila2 tym final exam. masa study untuk exam, aku bukannye study. aku google2 resepi. hahaha. akhirnya tercapai jugk buat n sgt sedap! (masuk bakul puji diri skjp >.<)

alhamdulillah. cuti pon dah nk habes. aku rasa cuti ni aku manfaatkn sepenuhnya. hehe. so lepas ni masuk sem baru kena bljr btol2. jgn jadi mcm sem lepas, sgt haru+biru T_T alhamdulillah, result exam pon da keluar mlm semlm. setimpal dgn usaha yg main2. after this please focus in class sofiyyah! kpd kwn2 aku yg berjaya,tahniah! :) utk sesiapa yg kurg berjaya, la tahzan. sesungguhnya Allah tau ape yg terbaik untuk kita. teruskan usaha utk dpr keredhaan-Nya. mcm ade sorg membe aku ni ckp, 'kadang2 lagi banyak usaha,lagi kurang hasil..tuhan nak uji berapa kita bergantung pada Dia..bukan usaha semata2'. mendalam kan maksodnye? aku pon terkesan. so sama2 baiki diri. wallahu'alam.

2 comments:

Anis said...

Walaupun percubaan pertama tapi semuanya nampak sedap....good job dear! Salam kenal ye jemput dtg blog akak untuk tip2 kesihatan dan kecantikan. Terima kasih.

ANISVITASHOP

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/