Friday, August 24, 2012

Aidilfitri 1433 Hijrah

salam aidilfitri untuk semua muslimin dan muslimat yang menyambut hari lebaran tahun ni. dengan ini, sofiyyah dengan rendah dirinya mohon ampun dan maaf kepada semua andai melakukan salah silap secara sengaja atau tidak sengaja, andai terkecilkan hati tanpa disedari dan sebagainya. aku manusia biasa yang tak terlepas dari melakukan dosa, tak terlepas dari menahan perasaan marah, tak terlepas dari mengeluarkan perkataan yang tak sedap didengar,tak terlepas dari menyakitkan hati orang lain dan juga tak terlepas dari semua perkara.so sempena bulan syawal ni, kita 0-0 ye ^_^

raya kali ni,tak meriah sgt la bagi aku sebab aku sibuk kerja. even masa last day puasa pon aku still kerja. so kasut raya takde la beli baru. pakai ape yang ade je. naseb baek baju raya mama dah tempah awal2. hehe. macam biasa, pagi raya tu raya kt rumah sendiri dulu kt puchong. then dalam pukul 3 petang macam tu baru balik kg kt tanjung karang. 

balik kg tu kira wajib la sebab semua sedare2 byk kt ctu. sdare2 jowo ku. haha. balik kg dalam 3 hari macam tu,then balik rumah balik. even kt kg da xde atok nenek, tapi still boleh tinggal kt ctu sebab byk kenagan yg x dpt dilupakan. raya tahun ni, aku tgok byk nenek2 sdre and mkck aku yg tua2 da sakit. kesian jugak tgok dorg. ade yg sakit sebab masalah kemurungan. mase aku dgn family aku dtg raya, org yg jge nenek sdre aku siap ckp cmni lg, '"anak-anak jgn buat org tua susah hati. nanti senang je mak ayah nak dapat sakit". OK. makan dalam nasehat mkck tu. org tua memang mudah sensitif. then bila dia risau, akan effect kt diri dia. even benda kecik pon dorg akan slalu pikir mslh tu and igt2 slalu.

owh ye! lg satu part raya yg aku suka is pergi rumah sedare. bukan sebab dpt duit ke ape, tapi sebab kte ingt sedare kite, kite ziarah dia n tw perkembgn dorg. abah slalu ingtkn ktorg adik bradik,"jgn sampai lupa sedara. kalau sedare sakit ke ape, pergi tgok. jangan buat tak tw je. bila besar nanti, da ade kereta, jgn lupa pegi rumah sedare walaupon jauh.jgn x ingt lgsung. jgn lupa jugk ajk adik bradik g rumah sdare yg lain. at least, kita ade sdre yg akn tlong kita ble kita susah".

OK yg ke2. lagi 1 nasehat org tua yg mkn dalam. klu ikutkn anak muda skrg, suka dok rumah je n xnk pergi rumah sdre.alsn, biar org tua je la yg pergi. aku tw jugk perangai yg mcm ni sebb aku pon dkire budk zmn skrg. tp abah always remind me everytym. sdre sakit, abah msti ajk melawat. bila rye mcm ni, rumah2 org yg lg tua msti kne pergi n msti kne ikut. 7 beradik msti pergi. WAJIB! supaya ktorg x lupa siapa sdre2 ktorg.

tok raya kli ni, kebanyakan fmly aku cuti seminggu. even abah yg org goverment pon amek cuti seminggu. bila tanya abah, abah ckp kt ofis dia xde org. so nnt bosan g kerje sorg2. ok la dok rumah kn.spend tym dgn anak2 yg sume tgh cuti. huhu. jd tok rye kli ni, aku nk share gmbr2 rye fmly aku. owh ye!tahun ni x sempt amek gmbr 1 fmly. so yg ade gmbr pecah2 + rojak2 je la ye ;)
 gambar yg paling utama-buah hati <3
 an-an gedik ;O
 mama n amim :)
ni gambar my aunty dgn mmbe dia.( blkg tu sawah padi tgh menghijau)
 aku buat iklan gigi =D
 e-e, marissa, ojan
 gambar abang
my aunty x tahan dgn perangai anak dia,marissa yg nk jalan n merayap.huhu
              
                           ni gambar ida.ayu gitu ;)           ni plak gambar anak dara masa raya ke3 

 ok.gambar dgn abah.like father like daughter rite? >.<             raya pertama.greeennnnn~


Updated da pasal raya.gambar mcm x ok sket mse upload td. xtw sebb ape.yg pnting, dpt lyn gmbr rye.huhu.jemput2 la dtg rumah raya kali ni untuk siapa2 yg dekat dgn rumah aku. kalau ade rezki, dpt duit raya. kalau x dpt duit raya, still dpt kuih raya. hahaha.salam lebaran! ;)

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/